Vanliga frågor om skovård

skovård och skotillbehör

Varför behöver nya skor särskild vård?
Nya skor har inte tillräckligt starkt skydd mot smuts och väta. Impregnera därför skorna innan de används första gången och därefter med jämna mellanrum – då håller de längre.
Varför ska jag vårda mina skor?
Att alltid ha välvårdade skor borde vara lika självklart som att bry sig om sin frisyr eller sina kläder. Skovård är inte komplicerat och gör dessutom att dina skor håller betydligt längre.
Hur vet jag hur jag ska ta hand om mina skor?
Skovård består av fyra enkla steg; Rengör, Vårda, Skydda, Hygien!
Utgå alltid från vilket material skon är gjord av. Läder, mocka nubuck, oljat läder, textil eller skor med tex-membran – skor finns ju i många utföranden. Vissa material är ömtåliga och kräver särskild vård, t ex mocka och nubuck. Så använd alltid det preparat som rekommenderas eftersom det är speciellt anpassat för materialet i skon.
Se filmen om Rengör, Vårda, Skydda så får du veta exakt hur du tar hand om dina skor!
Miljövänlig skovård – Finns det?
Självklart! Vi vill värna om miljön och har därför satsat på skovårdsprodukter som är bra för miljön, men samtidigt håller hög standard. Springyard Shoe Therapy är ett unikt, miljövänligt premiumsortiment som omfattar noga utvalda skovårdsprodukter och skotillbehör av högsta kvalitet. För varje produkt är material och innehåll noga utvalt med hänsyn till miljö och hållbarhet. Samtliga skovårdsprodukter är därför eco-friendly. Att värna om miljön är idag inte en trend utan en hel livsstil. Det är bra för den värld vi lever i och det bästa för oss själva.
Du hittar våra miljövänliga skovårdsprodukter här.
Varför ska jag använda skoblock?
Använd skoblock för att förlänga livet på dina favoritskor. Skoblock gör så att skon håller formen, doftar bättre och torkar snabbare.

Läder andas, det betyder att det finns porer i skinnet som kan suga upp fukt, men även släppa ifrån sig det igen. Därför är det klokt att man låter skorna vila efter det att man använt skorna, så att fukten kan släppas ut från porerna igen. När lädret släpper ut fukten igen så vill skinn dra ihop sig och böjer sig i gångvecket, detta kan medföra sprickor i skinnet. Därför ska man alltid använda skoblock när skorna vilar. Fukten dras ut snabbare och skorna behåller en snygg form och ökar livslängden på skorna avsevärt. Skoblock i trä är bäst för skorna för att dra ut fukten, använder du skoblock av cederträ som är ett fetare träslag så gör det att det inte spricker lika lätt, och så doftar det gott dessutom!

Du hittar våra skoblock här.

Varför skall jag använda skosulor / skoinlägg?
Skosulor kan tex hjälpa till att fylla ut skorna för bättre passform. Eller för att hålla fötterna varma under vintern och fräscha under sommaren. Tunna lädersulor med aktivt kolfilter håller tex fötterna torra och motverkar ovälkomna dofter. Gelsulor i festskorna dämpar tryck och avlastar. Du hittar våra skoinlägg här.
Vad gör jag om jag har t ex ömmande fötter?
80 % av befolkningen har någon slags problem med fötterna men gör ingenting åt dem! Men det går att göra något åt lindrigare fotbesvär.

Det finns en uppsjö av uppbyggda fotbäddar för fotbesvär av olika slag. Anatomiska sulor och fotbäddar kan tex stödja fotvalv, förfot och häl. Använd på jobbet, på fritiden eller på festen!
- Fötterna får en bättre form.
- Motverkar trötta och ömma fötter.
- Dämpar tryck.
- Håller fötterna fräscha med material som doftar gott och motverkar fotsvett.
Du hittar våra uppbyggda sulor med extra stöd här.
Jag vill jogga även på halkigt vinterunderlag, kan halkskydd hjälpa mig?
Javisst! Trä ett par Springyard SportGrip på joggingskorna så är du säker på att inte halka. Springyard SportGrip är ett halkskydd tillverkat i hållbart gummi och med sju dubbar under fotblad och häl. Samtliga dubbar är utbytbara och tillverkade i härdat stål för högsta slitstyrka.
Halkskydd finns i flera utföranden och med olika användningsområden. SportGrip har även vunnit bäst i test i SVT Plus och test.se
Du hittar Springyard SportGrip här.

Källa: www.brunngard.se

Product added to wishlist
Product added to compare.

GåBra använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats

och för marknadsförings- och statistikändamål. Genom att fortsätta,

förutsätter vi att du går med på att ta emot cookies från GåBra.se