Integritetspolicy och Cookies

Vi på GåBra.se bryr oss om din personliga integritet och vi vill att du känner dig trygg när du lämnar dina uppgifter till oss. För oss på GåBra.se är det viktigt att vara öppna med hur vi behandlar dina personuppgifter och ge dig information på ett sätt som gör att du förstår hur vi kommer behandla dina personuppgifter.

Den 25 maj 2018 börjar en ny lag, General Data Protection Regulation (GDPR) att gälla. Det är en gemensam lag som skall göra att samma regler gäller överallt i hela Europa. GDPR ersätter personuppgiftslagen (PUL), som har varit en svensk lag sedan 1988. Med GDPR måste alla organisationer, handlare och företag ha ett större ansvar på att ha kontroll på sina kunders uppgifter.

Läs mer här: Datainspektionen

Gåbra.se är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnar till oss som kund och dessa behandlas av oss för att kunna administrera dina inköp, samt i marknadsföringssyfte om du anmält dig till nyhetsbrev. Gåbra.se lämnar ej ut personuppgifter, e-postadresser eller annan kundinformation till tredje part annat än de som nämns i fjärde punkten nedan.

Gåbra.se har som e-handlare skyldigheter att se till att dina uppgifter behandlas enligt följande:

  • Vi lagrar ditt namn, adress, e-post och telefon för att vi skall kunna leverera din beställda vara.
  • Vi lagrar ditt namn, adress, e-post och telefonnummer vid köp av vara.
  • Vi lagrar uppgifter om ditt köp (t.ex. produktinformation och betalningsinformation). Informationen behövs för att vi ska kunna fullgöra avtalet om köp med dig.
  • Vi lämnar ut din adress till tredje part, i detta fall speditören DHL  och/eller Postnord, betaltjänsten (Klarna) samt Mailchimp för nyhetsbrev.
  • Klarna har hand om fakturor och betalning och lagrar namn, adress, e-post och telefon & personnummer. Läs mer på Klarna.se
  • Du har när som helst rätt att raderas ur systemen (se mer info nedan)
  • Vi lagrar dina uppgifter vid köp i 7 år på grund av bokföringslagen.
  • Du har rätt att klaga till tillsynsmyndighet.
  • Du har rätt att få reda på varifrån informationen har kommit, om du inte har registrerat den själv.
  • I nyhetsbrev kan vi skicka erbjudanden som är anpassade efter din data hos oss och att du då har rätt att få veta vad vi baserar våra erbjudanden till dig på för lagrad information.
  • Du har rätt att få ett utdrag av all information som vi har om ditt konto hos oss.
Rätt till radering:
Du har rätt att när som helst radera alla personuppgifter som behandlas av GåBra.se med undantag av följande situationer:
  • Du har ett pågående ärende med kundservice.
  • Du har en pågående order som ännu inte har skickats eller delvis har skickats.
  • Du har en obetald skuld hos GåBra.se, oberoende av betalningsmetod.
  • Du misstänks för att ha eller har missbrukat våra tjänster under de senaste fyra åren.
  • Din skuld har sålts vidare till tredje part under de senaste tre åren eller ett år för avlidna kunder.
  • Din kreditansökan har avslagits inom de senaste tre månaderna.
  • Om du har gjort inköp sparar vi dina personuppgifter i anslutning till transaktionen i bokföringssyfte.

Användning av cookies

En cookie är korta textfiler som skickas från vår webbserver och som sparas av din webbläsare när du besöker vår sajt. Cookies (kakor på svenska) används normalt för att förbättra webbplatsen för användaren, till exempel för att kunna anpassa en webbplats efter besökarens önskemål och val. En permanent cookie ligger kvar på besökarens dator under en bestämd tid. En sessionscookie lagras tillfälligt i datorns minne under tiden en besökare är inne på en webbsida. Sessionscookies försvinner när du stänger din webbläsare. Sessionscookies använder vi för att kontrollera om du är inloggad eller om du har placerat en vara i varukorgen, samt när du använder produktfiltreringen.

GåBra.se använder kakor för att kunna känna igen din dator och samla in information om ditt besök på vår sajt. När du besöker vår sajt används kakor till exempel till att hantera inloggning, spara innehållet i din kundvagn, spara information under en order, analys och statistik av besök på sajten. Viss information om din dator samlas in via kakor, inklusive din dators IP adress, din dators operativsystem, din webbläsare och adresser till webbsidor som länkar till vår webbplats.

Hos  GåBra.se finns det ett antal tekniska cookies som krävs för hantering av funktionaliteten på åtskilliga delar av GåBra.se.  Dessa är de cookies som lagras när du loggar in på GåBra.se och lagras för att hålla ordning på innehållet i din kundvagn, dina favoriter osv.

Du godkänner vårt användande av kakor då du besöker vår webbplats och dina inställningar i din webbläsare tillåter att kakor sparas.

Gåbra.se använder Google Analytics som ett hjälpmedel för att få en bild av hur besökare använder webbplatsen. Informationen använder vi för att se hur besökaren, vår kund använder vår webbsida och våra olika kategorier och sidor. Vi tar fram besöksstatistik, exempelvis använder vi rapporter av besöken på webbplatsen för att förbättra innehåll, navigation och struktur.  Informationen sparas inte hos Gåbra.se. Analysverktyget använder cookies och informationen som genereras av dessa genom din användning av webbplatsen vidarebefordras till och lagras av Google. Gåbra.se använder en anonymiseringsfunktion hos Google Analytics, där verktyget tar bort de sista siffrorna i besökarnas IP-adress innan uppgiften lagras hos Google. Google kan överföra denna information till tredje parter om det krävs enligt lag eller i de fall en tredje part behandlar informationen för Googles räkning. Du kan läsa mer om hur Google använder uppgifterna de samlar in genom att klicka på följande länk www.google.com/intl/sv/policies/privacy/partners/

Du kan välja att inte omfattas av Google Analytics genom att klicka på denna länk: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/

GåBra.se samarbetar också med företag för att förbättra vår online-marknadsföring för att säkerställa att du endast ser relevanta annonser.  I detta sammanhang använder vi exempelvis följande leverantörer:  Facebook och Google.

GåBra.se innehåller komponenter från tredje part som t.ex. "Facebook-rekommendation",  "Facebook-gilla" och "Google+".  Dessa komponenter från tredje part innebär att ägaren till tredjepartskomponenten, t.ex. Facebook eller Google, tar emot tekniska data om din webbläsare, IP-adress, vilka sidor du besöker hos GåBra.se och liknande.  Den behandling som ägaren till tredjepartskomponenten gör ligger utanför vår kontroll och rör endast dig och ägaren till tredjepartskomponenten. GåBra.se använder sig av dessa komponenter för att kunna länka direkt till våra sociala mediewebbplatser och därmed säkerställa en smidig navigation för dig som kund.

Du kan även när som helst välja att ta bort cookie-filer som har placerats hos dig. Om du inte vill tillåta cookies så kan du välja att ändra inställningar i din webbläsare säkerhetsinställningar så att de inte accepteras. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en fråga varje gång vår webbsida försöker placera en kaka på din dator. Du kan även radera tidigare lagrade kakor i din webbläsare, se din webbläsares hjälpsidor för mer information. Vidare kan du när som helst radera kakor manuellt från din hårddisk.

Notera att om du väljer att inte acceptera kakor från GåBra.se kommer du inte att kunna genomföra köp på vår sajt. Funktionaliteten på sajten kan även i övrigt komma att begränsas. Genom att acceptera cookies på din dator så anser Gåbra.se att du ger din tillåtelse att cookies används vid besök hos oss.

Vårt mål är att alltid ge dig enkel och korrekt information om hur vi använder dina personuppgifter. På GåBra.se är våra kunders personliga integritet viktiga för oss och vi arbetar ständigt med förbättringar för att du som kund alltid ska känner dig trygg när du lämnar dina uppgifter till oss. Om du har frågor om hur vi använder dina personuppgifter är du välkommen att kontakta vår kundtjänst här eller kontakta oss på info@gabra.se












OK

Hemsidan använder cookies

Vi använder cookies för förbättra din upplevelse på vår webbplats. Du godkänner användningen av cookies genom att stänga denna ruta eller surfa vidare på webbplatsen.
Läs mer om cookies här.