Guide: Fräscha fötter och skor!

Vår/Sommar - Det betyder varmare väder men även varmare fötter! Vi har produkterna som håller både dina skor och fötter fräscha!

Finns det något värre än att ta av sig skorna och känna hur lukten från fötterna sprider sig? Under en dag svettas en fot runt sju till nio centiliter svett per dag. Men det finns sätt att motverka både svett och stank. Här kommer några tips:

God fothygien - Deosula - Skoblock av cederträ - Skodeo

Först och främst är det såklart viktigt att hålla en god fothygien. Precis som en otvättad armhåla luktar en otvättad fot illa, därför ska fötterna tvättas lika ofta som armhålorna. Och precis som vid armhåletvätt ska fottvätt följas upp med deo - fotdeo borde vara lika självklart som vanlig deo!

Förutom en grundläggande god fothygien kan en skosula vara lösningen på fotsvettsproblem. Under en dag svettas en fot runt sju till nio centiliter svett per dag. Utan en sula måste skon absorbera all den svetten själv, och i gammal fotsvett trivs bakterier som skapar dålig lukt. Det är också direkt dåligt för skons livslängd att behöva utsättas för så mycket vätska. Byt därför sulor och skor ofta för att få bättre fothygien. GåBra.se säljer flera olika inläggssulor som fräschar upp skon. 

En absorberande sula kan du enkelt ta ut och torka, lufta eller tvätta, vilket bidrar till en torr och bakteriefri sko. Dessutom finns det många sulor som motverkar dålig lukt. En variant är tunna deo-sulor med en svag doft som både absorberar svetten och gör att skon luktar gott. Dessa sulor byts ut efter en veckas användning för att skon och foten ska fortsätta hållas fräsch. Ett annat alternativ är en absorberande frottésula som fungerar extra bra för barfotafötter och går att tvätta efter användning. Ett tredje alternativ är en skosula med aktivt kol som suger upp fukt och motverkar bakterier. Många av sulorna finns även som uppbyggda varianter, vilket ger ökat komfort i till exempel platta sneakers. Du hittar inläggssulorna här.

Använd skoblock av cederträ då dina skor inte används. Cederträ besitter antibakteriella egenskaper samt absorberar fukt från skon.

Ett sista men viktigt tips för att undvika dålig lukt är att se till att regelbundet spraya skorna med uppfräschande spray - skodeo, som både tar bort dålig lukt och rengör insidan av skon. Att spraya sina barfota fötter med en bekväm "silkesstrumpa" är ett annat knep att hålla obehaglig odör borta. Är du barfota i skorna i sommar ska du spraya fötterna med Springyard Silkesspray, som fungerar som en fin silkesspray, som reducerar friktion i skon och håller huden torr, fräsch och väldoftande. Du hittar produkten här.

Vi vågar faktiskt lova att dessa tips kommer göra både dina skor, fötter och medmänniskor gladare! Lycka till!

Källa: Brunngard.se

Product added to wishlist
Product added to compare.

GåBra använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats

och för marknadsförings- och statistikändamål. Genom att fortsätta,

förutsätter vi att du går med på att ta emot cookies från GåBra.se